Ceramic Students 3rd Year, First daughter, Beautiful sister, my current state Shah Alam City, I Love You

Saturday, 4 February 2012

Cake (:

Yesterday , aku buat kek , cadangnya nak buat kek lapis , tapi bukan kek lapis Srawak tau tau , kek lapis biasa je , then bila dah siap adun semua , aku buat lahh satu adunan warna merah , satu lagi warna hijau ,  aku buat sorang , lagipun aku memang suka buat sorang-2 , tade gangguan , hahaha, lepas tu mak aku datang , dia cadangkan , aku buat CUPCAKE , atas merah , bawah hijau , aku nie pulak dah le bengap ukuran cupcake , aku buat lahh penuh , tapi takdelahh penuh sangat , bila time nak bakar tu , confident je gayanya , sementara tunggu cake nak siap , aku pun main lah laptop , then bunyilah , TINGGGGG ! Aku pun pergilah dapur , tengok-tengok cake aku dah melimpah ruahh , hihihi , nenek aku punya bising , potpetpotpet , haiyooo , pening aku , tapi even dia macam tu , rasanya dia tetap sodappp !!! hahahaha , lemak manis , wuhuuuuu !
Hahahahahah , laa nie aku tgah nak tnggu kek koko aku siap , nanti aku update pasal kek yang baru nie, kbye !!!

Form 4 and form 5 sama ajo !

Hahahaha , kome nak tau nape aku cakap form 4 dgn form samo ajo ?? Sebab kenyataannya memang samo je , pelajar semua samo , kecuali sorang classmate aku dah pindah Ipoh , budak nie suka buli aku dalam kelas masa form 4 dulu , laaa nie rindu pulak nak gaduh dgn dia , tapi takde dia lagi bagus , hahahaha , Dulu aku takut gila dgn dia , sebab dia tu macam siall sikit , dgn orang lain dia okayy , kalau dgn aku , macam anjing dgn kucing , dia anjing , aku kucing , hahahaha , Ermmmm , now tinggal lahh 24 orang , dulu ada 25orang , btw , kelas aku nie limit dia 25orang je , tak boleh lebih , tapi boleh kurang , tapi kalau kurang lagi seronok , kalau ramai-ramai nie menyemak je , dulu , masa first masuk kelas , aku paling takut dgn sorang mamat nie , sampai dia tanya aku ,  'Weyh , kenapa kau takut dengan aku ?? ' Dia pun pelik , kenapa aku takut dengan , aku takut dengan dia sebab , dia penah kena rotan dengan Pk Hem sebab aku , tapi dia cakap , dia dah lupakan , so aku kembali normal , dah berani , naik form 5 nie pulak , jadi takut balik , sebab dia mintak tolong buatkan cover depan folio , then aku dah rosakkan , aku taip terbalik , dia marah , tapi aku dah ganti dah , then bila time nak hantar folio , dia lupa nak binding . Then , ada ke patut dia cakap aku lah penyebab dia tak siap folio , dia marah , taknak cakap , mau nyaa aku tak takut , aku nie dah lahh macam lurus sikit , tapu hal nie pun dah okay , lega , hahahaha , cerita punya cerita , aku lupa nak bagitau tau nama dia , budak yang paling aku takut , yang aku anggap MONSTER Nie , Arep GN , hahahaha , kalau kome kenal tu , lantak kome ler , bukan masalah aku , ahahahha .
kbyee !

In memory . muahh muahh :*

Assalammualaikum , Selamat Tahun Baru !
Dah lepas dah pun , hahahahah , post yg lepas aku ada cakap nak cerita macam-macam kankan ? hahahaaha , memang nak cerita lahh punn niee , hahahaha , aku nak cerita masa first day sekolah lahh , hahahah
masa first day sekolah haritu , aku rasa lain macam sangat , nak tau kenapa ??? Sebab aku dah jadi senior lahh gilaaa , act , aku still terasa mcam aku nie form 4 and aku rasa macam baru lagi aku masuk form 1 , tub-tub sekarang nak spm , Spm candidate nie , takut-takut-takut , rasa macam awal lagi untuk abes sekolah , sebab banyak kenangan woo ! Kenangan nyaa , macam kenakan cikgu , ponteng kelas , kena rotan dgn PK Hem , semua tu aku dengan kawan-2 aku punya hal , kami buat sama-2 , kena pun sama-2 , sweet kankan ?
Tapi tahun depan dah tak boleh nak rasa macam tu lagi , maybe , terpisah , hahahhaha , terpisah ke nyaa punn ?
Tengokk lahh dulu , dah duduk satu taman takkan boleh terpisah kot kankan ? Tapi boleh jadi jugak , 
Tahun nie azam aku 'Nak jadi pelajar dan anak terbaik' , hahahahaha , mintak-2 lahh menjadi , kena usaha le , jangan harap ikhtiar je , usaha nyaaa tidak nyaa punn :D
Ermm , nak ikutkan hati , nak je aku balik waktu form2 , waktu tu lahh , waktu paling happy selama 5 tahun aku kat sekolah tu , haishhhh , waktu aku form2 , aku kelas dengan orang asli , hahahaha , aku tak berapa ngamm dgn yg perempuan , tapi aku ngamm dengan lelaki , yg perempuan nyaa suka buat hal sendiri , ingat lagi , ada sorang budak asli lelaki (classmate aku) , dia pi rembatt pen budak lain , then counting dgn kmi sama banyakk , hahahha , jahatkankan ? Tapi tu masa kelas dgn org asli je , naik form3 semua melayu , boleh than lahh jugak , duduk dgn budak pandai , terpisah le kejap dgn kawan-2 , dah duduk dgn budak pandai nie , macam korang tak paham , semua buat hal sendiri le , biasalah , nak PMR waktu tu , so deme mana lahh nak sembang-2 , study time , aku pun terikut lah sikit , kawan baik aku masa form3 nurin , adek athyra . Dua orang tu mmg aku rapat , sampai waktu nak exam pun , kami bertiga je , tapi aku nie tak suka pergi kelas tambahan , sebab malas , yg duduk dekat dalam kelas tu , semua nyaa rajin-2 , ada lahh dalam 49% yg malas , termasuk aku :DDDD